Minimalism vs. maximalism

Minimalism vs. maximalism

Dacă până acum, minimalismul era în trend, opusul acestuia, maximalismul a început să câștige din nou tot mai mult teren. Pentru a crea efectul dorit trebuie să o respectați câteva sfaturi legate de modul în care combinăm culorile, texturile, decorațiunile și mobilierul.

Minimalismul
Culorile alese trebuie să fie neutre, în tonuri de bej, gri, alb, negru și combinații monocrome. Acestea vor conferi o senzație de relaxare și aerisire camerei, aspecte care stau la baza acestui stil. De regulă, pereții se vopsesc cu alb, însă dacă vă doriți să iesiți din tipare, puteți adăuga o pată de culoare pe unul dintre pereți sau puteți alege o piesă de mobilier într-o culoare vibrantă.

Mobilierul trebuie să fie și el simplu și practic. Acesta nu trebuie să ocupe prea mult spațiu, recomandarea fiind să îl așezați cât mai răsfirat, pentru a menține un aspect aerisit. Referitor la culoarea mobilierului, se recomandă să optați pentru culori naturale din lemn (nuc, fag, stejar, frasin etc.). Pentru a ieși din monotonie, puteți combina culorile naturale cu unele vibrante pe alocuri.

Nu se folosesc prea multe elemente decorative, iar acestea trebuie să fie moderne și simple. Încercați să creați un centru de interes, pentru a nu supraîncărca spațiul. De exemplu, centrul de interes poate fi format dintr-o măsuță pe care să așezați o vază îngustă și o ramă foto.

Nu în ultimul rând, pardoseala trebuie să aibă nuanțe neutre, iar printre materialele recomandate se numără lemnul și piatra. Sunt de evitat covoarele.

Maximalismul
Acest stil presupune utilizarea unor culori puternice și a unor imprimeuri îndrăznețe.
Pentru a ieși în evidență se recomandă abordarea unor forme arhitecturale unice în ceea ce privește mobilierul. Caută piese statement care să iasă în evidență: scaune cu forme ieșite din și piese de mobilier colorate. Nu uita nici de elementele decorative, integrează decorațiuni unice, care să exprime povestea ta și a hobby-urilor tale, dar și elemente vintage și atipice.

Trebuie să știi că bucuria este un element fundamental al stilului maximalist, pentru că un spațiu amenajat astfel trebuie să îți inducă o stare de bine și o energie pozitivă.

Indiferent de stilul pe care îl alegi în amenajarea locuințe, încearcă să te ghidezi după câteva reguli simple:
Găsește un echilibru;
Alege eficiența;
Fii consecvent;
Fii practic și creativ.

Pe www.hausa.ro găsești o mulțime de produse potrivite atât stilului minimalist, cât și celui maximalist, iar specialiștii Hausa îți stau cu drag la dispoziție pentru întrebări și asistență.